Billedkunst

Clay Protagonists - Marianne Huotari & Mette Ravn

RVNHUS, 2023


Pear Couture, Marianne Huotari. Billede: Nicolai Franzen


Clay Protagonists - Marianne Huotari og Mette Ravn, 24.11.2023–20.03.2024

rvnhus, Kolding


Galleri RVNHUS afholder for første gang en keramisk udstilling ”CLAY PROTAGONISTS” med keramiske værker af den finske kunstner Marianne Huotari og den danske keramiker Mette Ravn.

Temaet i denne udstilling ”CLAY PROTAGONISTS” er en fællesnævner for de to kunstneres opfattelse af deres keramiske værker. Vi ser de fantastisk hånd-modellerede skulpturer som hovedpersonerne og kunstnerne som instruktørene af historien. På udstillingen vil du - som publikum - kun kunne se og opfatte skulpturene - de er heltene - de er hovedkaraterne i historien - de er CLAY PROTAGONISTS - som driver handlingen. Med andre ord, værkerne er det centrale i historien, men de er også de emotionelle formidlere af kunstnernes narrativer.

Det er blevet til en charmerende udstilling med værker, der ikke blot er kunstværker, men en poetisk og farverig fortælling, der vækker følelser og inviteres os til at fordybe os i den magiske verden af lerets skønhed. Den iboende følsomhed i disse keramiske skulpturer er som et usynligt bånd, der forbinder kunstneren og beskueren. Gennem formen, farven og teksturen taler disse værker til os på et dybt plan og vækker en følelse af forbindelse og forståelse - det er det keramikken kan!

Udstillingen er støttet af Finlands kulturinstitut i Danmark og  Gustaf Packaléns Mindefond.


Marianne Huotari er en af de mest aktuelle unge kunstnere på den internationale keramiske scene. Marianne Huotari’s arbejde er i et krydsfelt mellem det tektile og det keramiske og det er værker, der er nytænkende og nyskabende. Marianne Huotari har modtaget adskillige internationale priser og seneste i 2022 blev hun udtaget som en af de 30 finalister i Loewe Foundation Craft Prize.