Drama

PINK PAVILLON - FESTIVAL FOR INTERNATIONAL DRAMATIK 2022

Teater Grob, 2022

Foto: Birk Thomassen

PINK PAVILLON - Festival for international dramatik, 8.-10.6.2022, Teater Grob, København

Der har aldrig været et tidspunkt i historien, hvor vores handlinger og beslutninger i nuet har så monumental og afgørende betydning for fremtidens generationer. PINK PAVILLON 2022 vil præsentere dramatik, som spørger hvad det er, vi vil give videre til disse fremtidige generationer? Hvilke ideer vil vi give videre og hvilke værdier vil vi tage et opgør med nu, så de ikke skaber samme ødelæggelse i fremtiden som nu? PINK PAVILLON kommer til at præsentere dramatik der giver en ny vinkel på bæredygtighedsdiskussionen, som festivalen kalder for inter–generationel solidaritet.

PINK PAVILLON er en festival for både publikum, skuespillere, instruktører og dramatikere. Alle mødes omkring den nye dramatik, som giver os nye vinkler på en fælles, global verden. Festivalen bidrager til internationaliseringen af dansk scenekunst, dels ved at præsentere anderledes tekster og kunstnere end man normalt kan opleve på den danske teaterscene, dels ved at facilitere møder mellem de inviterede internationale dramatikere fra Israel/Tyskland, Finland, Haiti/Frankrig og deres danske kollegaer. 

Dramatik, som kan skabe en empatisk forbindelse med fremtidige generation, som vi aldrig vil møde og hvis liv vi knapt nok kan forestille os, men hvis liv vi former igennem vores valg. Dramatikken er ofte beskæftiget med de nære samtidsaktuelle problematikker, den tager opgør og peger på blinde vinkler, som der reelt er et behov for at få afdækket her og nu. Men de store globale udfordringer vi står i nu, kræver også at vi kan tænke ud over vores egen levealder og handle på vegne af andre, endda andre generationer, som ikke engang er født endnu. For det er dem, der kommer til at leve med konsekvenserne af vores handlinger og beslutninger. Tekster som enten tager et opgør med dårlige ideer vi ikke vil give videre (racisme, kolonialisme, etc.) eller tekster som tager os med ind i en mulig fremtid.   

PINK PAVILLON er grundlagt ud fra en tro på, at de store væsentlige tematikker i den danske dramatik, er forbundet med problemstillinger i både dets nabolande og lande verden over. Der præsenteres nye værker og internationale scenekunstnere – som giver et nuanceret og mangfoldigt blik på dét, vi er fælles om – vores samtid og ikke mindst vores fremtid i en global verden. Teksterne er iscenesat af både nye og rutinerede instruktører og fremføres af et stærkt hold af skuespillere. Reading-formatet fremhæver teksten og ordet. Hvert ord er et univers i sig selv, med kraft og kontekst. PINK PAVILLON er en tilbagevende og årlig festival og en del af Teater Grobs internationale fokus.

Program 8.-10.6.2022:

kl. 17.30 ankomst og drinks i gården
kl. 18 velkomst ved Jesper Pedersen + læsning af HULLET af Salla Viikka (FIN)
kl. 19 læsning af BLODPAGTEN af Niels Henning Krag Jensby (DK)
pause
kl. 20 læsning af OPERA STØV af Jean d’Amérique (HAI/FR)
kl. 21 læsning af WOUNDS ARE FOREVER af Sivan Ben Yishai (ISR/TY)

Programmet har den samme struktur hver dag.

Medvirkende: Tina Gylling Mortensen, Lasse Steen Jensen, Lila Nobel, Ernesto Piga Carbone & Maria Cordsen
Dramatikere: Salla Viikka (FI), Sivan Ben Yishai (ISR/TY), Jean d’Amérique (HAI/FR), Niels Henning Krag Jensby (DK)
Instruktører: Sargun Oshana, Helle Rossing & Nina Rudawski
Stage manager: Therese A. Jensen
Kurator: Jesper Pedersen

Festivalen er produceret med tilskud fra Statens Kunstfond, EUNIC-Denmark, Institut français du Danemark, Goethe-Institut Dänemark, Finlands kulturinstitut i Danmark og Københavns Kommune og præsenteres som en del af CPH STAGE.

Mere info og billetter her.