Drama

PINK PAVILLON - FESTIVAL FOR INTERNATIONAL DRAMATIK

Teater Grob, 2021

Foto: Birk Thomassen, Grafik: Ebba Tham

Foto: Birk Thomassen, Grafik: Ebba Tham

PINK PAVILLON - Festival for international dramatik, 3.-5.6.2021, Teater Grob, København

Ord kan ødelægge og skabe, splitte og samle, frigøre og manipulere. Ord kan få verden til at hænge sammen, ord kan skabe kløfter. Men hvilke ord skal vi bruge om os selv, om hinanden, om det post-pandemiske samfund, der venter på den anden side af coronakrisen?

PINK PAVILLON er en festival, hvor dramatikken forbinder publikum med nogle af samtidens vigtigste emner. Der skabes et rum, hvor kunstnere fra Tyskland, Finland, Island, Frankrig og Danmark møder hinanden, deler deres viden og erfaring og, måske, indleder nye kunstneriske samarbejdsprojekter med hinanden. I dette års PINK PAVILLON kan publikum opleve originaltekster fra hele Europa og møde dramatikerne til artist talks eller fortsætte samtalen i baren til festen efterfølgende. Teksterne strækker sig fra autofiktion, spøgelseshistorier, politisk satire, eksistentiel komedie til minimalistisk naturdrama.

I Pipsa Lonkas “fire dages nærhed “ (Neljän päivän läheisyys ) er vi på et anonymt badehotel, hvor mennesker og måger kæmper om pladsen. I “Lasten “giver Souleymane Bah stemme til ånder, der ikke kan finde hvile, mens de taler om den traumatiske politiske historie, som har formet dem. “Fristed “ af  Matthías Tryggvi Haraldsson er en eksistentiel satire om døden i Ikea, om angst, skyld og kapitalisme. Nora Abdel-Maksouds “The Making Of” er en satirisk kritik og samtidigt en bekræftelse af  #metoo, feminisme, teater og kultur som nødvendige og debatskabende kræfter. Festivalens to danske bidrag er begge historier som endnu er under udvikling og møder et publikum for første gang. Sonja Ferdinands “Not A Love Story” undersøger forførelse og fortællekunst, uskyld og medskyld igennem en dissekering af en affære mellem en ung kvindelig dramatiker og en ældre mandlig kollega. I Caroline Mallings “Dette Er Ikke. Tre Tekster” gennemlever vi det skrøbelige, smukke og grusomme sidste sekund af  et menneskeliv, alt imens det langsomt og alt for hurtigt rinder ud.

PINK PAVILLON er grundlagt ud fra en tro på, at de store væsentlige tematikker i den danske dramatik, er forbundet med problemstillinger i både dets nabolande og lande verden over. Der præsenteres nye værker og internationale scenekunstnere – som giver et nuanceret og mangfoldigt blik på dét, vi er fælles om – vores samtid og ikke mindst vores fremtid i en global verden. Teksterne er iscenesat af både nye og rutinerede instruktører og fremføres af et stærkt hold af skuespillere. Reading-formatet fremhæver teksten og ordet. Hvert ord er et univers i sig selv, med kraft og kontekst. PINK PAVILLON er en tilbagevende og årlig festival og en del af Teater Grobs internationale fokus.

Dramatikere: Pipsa Lonka (FI), Matthías Tryggvi Háraldsson (IS), Souleymane Bah (FR), Nora Abdel-Maksoud (DE), Sonja Ferdinand (DK), Caroline Malling (DK)

Skuespillere: Tilde Maja Fredriksen, Camilla Lau, Nanna Cecilie Bang, Lise Lauenblad, Simon Bennebjerg, Fanny Berndt, Henrik Birch, Christine Sønderris, Luise Skov, Özlem Saglanmak, Peter Zandersen, Marie-Lydie Nokouda 

Instruktører: Thomas Hwan, Amanda Ginman, Ina-Miriam Rosenbaum, Henrik Grimbäck, Sofi Orem Skoglund, Sigurjon Bjarni Sigurjonsson 

Lysdesigner: Anna Westh 

Oversættere: Kim Lembek, Karen-Maria Bille, Birgita Bonde Hansen, Lone Garde 

Kurator: Jesper Pedersen

Festivalen er produceret med tilskud fra Statens Kunstfond, EUNIC-Denmark, Institut français du Danemark, Goethe-Institut Dänemark, Finlands kulturinstitut i Danmark og Københavns Kommune og præsenteres som en del af CPH STAGE.

Mere info og billetter her