Design

LUONNOS - Studio Kaksikko & Reeta Ek x Stilleben

Stilleben No.22, 2019

Photos: Chikako Harada

Photos: Chikako Harada

LUONNOS - Salla Luhtasela, Wesley Walters - Studio Kaksikko & Reeta Ek, 23.05.-03.06.2019 / Stilleben No.22, København

”Luonnos” (da. ”Udkast”) er en installation af de finskbaserede designere Reeta Ek, Salla Luhtasela og Wesley Walters i samarbejde med Finlands kulturinstitut i Danmark og Stilleben. I deres arbejde med henholdsvis maleri, keramik og træ ligger designernes fokus på de intuitive trin i den kreative proces snarere end på udarbejdelsen af det færdige produkt. Ved at fjerne de restriktioner et design brief stiller har de tre designere skabt muligheden for frit at strejfe omkring, skitsere, begå fejl og i kraft af den proces at opdage nye ting. 

Reeta Ek er tekstil- og surfacedesigner med en kunstnerisk baggrund og kreerer printmønstre for mærker som Marimekko, Nanso og Lapuan Kankurit. Karakteristisk for hendes design er en rytmisk kvalitet, som hun opnår i sin proces med at male i hånden. 

Salla Luhtasela og Wesley Walters designer produkter og møbler under navnet Kaksikko for kunder som Nikari, Skagerak og Muuto. De deler deres tid ligeligt mellem design og produktion for at tilgodese deres interesse i materialer, funktionelle detaljer og selve tilblivelsesprocessen.