Billedkunst

Assorted, Tuukka Tammisaari

Galleri KANT, 2019

Everything Assortment,  Tuukka Tammisaari, 2018-2019.

Everything Assortment, Tuukka Tammisaari, 2018-2019.

Assorted, Tuukka Tammisaari, 29.3.-28.4.2019,
Galleri KANT, København

Tuukka Tammisaari er med sin vegetabile motivverden forfriskende uortodoks. Med stor frimodighed bevæger han sig fra dels ganske små til mægtige lærreder og fra billeder med en mængde farver og genkendelige former til en overraskende reduktion og enkelhed.  

Det er som står vi over for en ung malers salme til sin samtid.  

Som vildnissets observatør bliver hans farvevalg og penselstrøg en form for sjælehaptiske personificeringer af Moder Naturs enkle og samtidig dybt komplekse logik og ursprog. Han imiterer årstidernes karakterer, døgnets rytme og væksternes essens og minder os om vores slægtsskab med vegetationen og forbundetheden med det levende og organiske omkring os.

Tammisaari bor og arbejder i Helsinki. Udstillingen er hans anden soloudstilling i Galleri KANT.