Billedkunst

Tove Jansson – Kunst, kærlighed & mumitrolde

Kunstforeningen GL STRAND, 2017

 

Tove Jansson – Kunst, kærlighed & mumitrolde, 
10.6.-3.9.2017 / Kunstforeningen GL STRAND, København  

Udstillingen Tove Jansson – Kunst, kærlighed & mumitrolde i Kunstforeningen GL STRAND var baseret på en retrospektiv udstilling af Tove Janssons værker på kunstmuseet Ateneum i Helsinki i 2014/15. Det var første gang, at dansk publikum fik mulighed for at stifte bekendtskab med Tove Janssons mangeartede værk i form af malerier, politiske karikaturer, tegneserier og illustrationer. Jansson-udstillingen blev givet et nyt perspektiv af COMPANY – designerne Aamu Song og Johan Olin – med installationen Moomin Forest på museets øverste etage, hvor de besøgende fik mulighed for at tegne deres egen version af Tove Janssons mumitrolde eller blot farvelægge tapetet med mumiprint.  

Udstillingen indgik i programmet for jubilæumsåret Finland100. Udstillingen blev desuden støttet af Kulturfonden for Finland og Danmark.

Loboan (Selvportraet) , Tove Jansson, 1942. Billede: Finlands Nationalgalleri, Yehia Eweis.

Loboan (Selvportraet), Tove Jansson, 1942. Billede: Finlands Nationalgalleri, Yehia Eweis.

 
Moomin Forest , COMPANY, 2017. Billede: David Stjernholm.

Moomin Forest, COMPANY, 2017. Billede: David Stjernholm.