Design

Alvar Aalto — Paimio Sanatourium

Designmuseum Danmark, 2017

Paimio Armchair No. 41, Alvar Aalto. (c) Vitra Design Museum. Billede: Jürgen Hans.

Paimio Armchair No. 41, Alvar Aalto. (c) Vitra Design Museum. Billede: Jürgen Hans.

Alvar Aalto – Paimio Sanatorium, 
25.8.2017 – 21.1.2018 / Designmuseum Danmark, København 

Paimio Sanatorium, der er designet af Alvar Aalto, har helt siden sin opførelse været et fast udflugtsmål for danske arkitekter. I samarbejde med Alvar Aalto Foundation præsenterede Designmuseum Danmark en lille, men smagfuld Paimio pop-up-udstilling på Designmuseum Danmark, hvor der blev sat fokus på Aaltos enestående arbejde med former, farver og funktion. Designmuseum Danmark ejer to af de originale stole fra Paimio Sanatoriet, der blev vist på udstillingen. Ud over Paimio-stolene bød udstillingen på materialeprøver og tegninger og ikke mindst fotografier og fortællinger om Alvar Aaltos skelsættende værk, der tilsammen bidrager til at genskabe en del af atmosfæren på hospitalet. Designmuseum Danmark var et særligt relevant sted for udstillingen, da museet oprindeligt blev opført som landets første offentlige hospital, Det kongelige Frederiks Hospital.

Udstillingen indgik i programmet for jubilæumsåret Finland100 og løb frem til januar 2018. Udstillingen modtog støtte fra Kulturfonden for Finland og Danmark.