Billedkunst

The Log Lady – Ulla Jokisalo & Hilla Kurki in dialogue

Fotografisk Center, 2018

Insiders , Ulla Jokisalo, 2017.

Insiders, Ulla Jokisalo, 2017.

Woven , Hilla Kurki, 2017.

Woven, Hilla Kurki, 2017.

The Log Lady – Ulla Jokisalo & Hilla Kurki in dialogue, 9.6.-12.8.2018 / Fotografisk Center, 
København 

“The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog” er en duo-udstilling, hvor to fotografer fra to forskellige generationer af Helsinki School – Ulla Jokisalo og Hilla Kurki - mødes i Fotografisk Centers rammer. Duo-udstillingen som format skaber en dynamik mellem to kunstnere, hvis produktion både får lov til at folde sig ud i deres egentartethed, men samtidig også indgår i en samtale omkring temaer som identitet, krop, køn og håndarbejde, der spiller også en særlig rolle hos begge fotografer. Udstillingens titel er taget fra en karakter i tv-serien Twin Peaks – til dels fordi billederne og tv-serien deler en vis stemning, men også fordi balancen mellem virkelighed, erindring og forestilling i Jokisalos og Kurkis billeder ligesom i tv-serien tangerer med kommunikationen mellem denne og en anden verden.  

Det er første gang, Ulla Jokisalo og Hilla Kurki udstiller solo i Danmark. Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival og vises med støtte fra Finlands kulturinstitut i Danmark, Københavns Billedkunstudvalg og Statens Kunstfond.