Billedkunst

The Log Lady – Ulla Jokisalo & Hilla Kurki in dialogue

Fotografisk Center, 2018

Insiders , Ulla Jokisalo, 2017.

Insiders, Ulla Jokisalo, 2017.

Woven , Hilla Kurki, 2017.

Woven, Hilla Kurki, 2017.

The Log Lady – Ulla Jokisalo & Hilla Kurki in dialogue, 9.6.-12.8.2018 / Fotografisk Center, 
København 

“The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog” er en duo-udstilling, hvor to fotografer fra to forskellige generationer af Helsinki School – Ulla Jokisalo og Hilla Kurki - mødes i Fotografisk Centers rammer. Duo-udstillingen som format skaber en dynamik mellem to kunstnere, hvis produktion både får lov til at folde sig ud i deres egentartethed, men samtidig også at indgå samtale omkring temaer som identitet, krop, køn og håndarbejde, der spiller også en særlig rolle hos begge fotografer. Udstillingens titel er taget fra en karakter i tv-serien Twin Peaks – til dels fordi billederne og tv-serien deler en vis stemning, men også fordi balancen mellem virkelighed, erindring og forestilling i Jokisalos og Kurkis billeder ligesom i tv-serien tangerer med kommunikationen mellem denne og en anden verden.  

Det er første gang, Ulla Jokisalo og Hilla Kurki udstiller solo i Danmark. Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival og vises med støtte fra Finlands kulturinstitut i Danmark, Københavns Billedkunstudvalg og Statens Kunstfond.