Film

Finske dokumentarfilm på CPH:DOX 

2014

Happiness , Thomas Balmés, 2014.

Happiness, Thomas Balmés, 2014.

Finske dokumentarfilm på CPH:DOX, 
6.-16.11.2014 / København  

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af festivalens nuværende direktør, Tine Fischer. Programmet indeholder alt fra film af de de største internatioinale dokumentarister til de unge talenter, og fra store biografudgivelser til videokunst i feltet mellem det cinematiske og museale. 

I 2014 var der fem film på festivalen, der enten var finske eller delvist produceret i Finland: Leena Kilpeläinens Voice of Sokurov, Salla Sorris Between Rings, Thomas Balmés’ Happiness, Ragnheiður Gestsdóttirs of Markús Þór Anréssons Time and Time Again samt Pirjo Honkasalos Three Rooms of Melancholia.