Billedkunst

Unknown Cargo

VESS Showroom, 2015

W/M, Kalle Nio, 2015.

W/M, Kalle Nio, 2015.

UNKNOWN CARGO, 3.9.-30.10.2015 / VESS Showroom, København 

Det finske konceptgalleri Unknown Cargo, der blev startet af Laura Porola, Sanna Lipponen og Timo Wright i 2011 i Helsinki, producerede tre udstillinger i VESS Showrooms udstillingslokaler i København i perioden 3.9.-30.10.2015. Unknown Cargo er blevet kendt for først at afsløre de udstillende kunstnerne på udstillingens sidste dag. Nogle af kunstnerne er anerkendte og hyldede, mens andre endnu er ukendte for den bredere offentlighed, men vil dog ikke blive afsløret før udstillingens sidste dag. Unknown Cargo tager moderne kunst ud af de traditionelle kunstgallerier og giver den besøgende mulighed for at opleve kunsten uden kontekst eller reference, som en ren og rå oplevelse. 

Unknown Cargo præsenterede tre udstillinger i København med værker af to finske kunstnere, Pia Sirén og Kalle Nio samt den danske kunstner, Mikkel Carl.  

I løbet af september og oktober i 2015 afholdt Unknown Cargo tre udstillinger i Danmark og tre i Sverige. Udstillingerne blev produceret i samarbejde med Finlandsinstitutet i Stockholm.

Projektet var støttet af Nordisk Kulturfond, Finlands Kulturinstitut i Danmark, Finlandsinstituttet, Finlands Undervisnings- og Kulturministerium og Frame Visual Art Finland.