Billedkunst

CHART EMERGING + CHART CURIO

Kunsthal Charlottenborg & Den Frie Udstillingsbygning, 2018

CHART EMERGING, LM Salling. Billede: Christian Hoyer.

CHART EMERGING, LM Salling. Billede: Christian Hoyer.

CHART CURIO, Lotta Mattila & Matias Liimatainen. Billede: Magnus Bach.

CHART CURIO, Lotta Mattila & Matias Liimatainen. Billede: Magnus Bach.

CHART EMERGING + CHART CURIO, 
31.8-2.9.2018 / KUNSTHAL CHARLOTTENBORG &
DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING, KØBENHAVN 

CHART sætter i 2018 igen fokus på den unge og spirende generation af nordiske kunstnere og designere gennem to kuraterede udstillinger, CHART Emerging på Kunsthal Charlottenborg og CHART Curio på Den Frie Udstillingsbygning. 

Curio er en eksperimentel udstillingsplatform for unge, nordiske designere og kunsthåndværkere. I 2018 tager Curio form som en kurateret, tematisk udstilling, der med titlen Trans Act! undersøger kommercielle strukturer i design. De præsenterede designere i 2018 er: Matias Liimatainen (FI), Lotta Mattila (FI), Rune Bering (DK), Ane Fabricius Christiansen (DK), Siren Dversnes Dahle (NO), Jonas Edvard (DK), Sigrid Espelien (NO), Eunju Kang (NO), Evelina Kollberg (SE), Anna Nordström (SE), Rasmus Nossbring (SE), Pernille Pontoppidan Pedersen (DK) og Yola Maria Tsolis (NO). 

Emerging er et tilbagevendende udstillingsformat, der tidligere har vist sig at kunne spotte de talenter, der står på randen af deres helt store gennembrud. I 2018 blev gruppeudstillingen Siren kurateret af Helga Christoffersen, Assistant Curator på New Museum, New York, med værker fra 5 unge, aspirerende kunstnere, der bor og arbejder i Norden: Helena Lund Ek (SE), Urd Pedersen (NO), Jin Mustafa (SE), Natalia Rebelo (SE/BR) og LM Salling (DK/FI). 

Finlands kulturinstitut i Danmark støttede de unge finske/Finlandsbaserede kunstnere og designere, der deltog i CHART Emerging og Chart Curio.

 
CHART ART FAIR. Billede: BARSK barskprojects.

CHART ART FAIR. Billede: BARSK barskprojects.