Billedkunst

CHART EMERGING: I Am Our Common Pronoun

Kunsthal Charlottenborg, 2017

Kim, Caitlyn  &  Justin , Artor Jesus Inkerö, 2017. Billede: David Stjernholm.

Kim, Caitlyn & Justin, Artor Jesus Inkerö, 2017. Billede: David Stjernholm.

CHART EMERGING, 1.-3.9.2017, 
Kunsthal Charlottenborg, København  

I 2016 lancerede CHART i samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademi det treårige program CHART EMERGING, der ønsker at give spirende, nordiske kunstnere en stemme og bringe unge, nordiske og endnu ukendte kunstnere ud i offentlighedens lys. 

Navnet på udstillingen i 2017 var Chart Emerging: I Am Our Common Pronoun, med værker af 11 spirende kunstnere og kunstnerkollektiver fra 5 nordiske lande. Udstillingen blev kurateret af Helga Christoffersen, Assistant Curator på New Museum, New York.  

De udstillende kunstnere var: 

Amalie Smith, Artor Jesus Inkerö, Eirik Sæther, Helene Nymann, Mira Eklund, Nanna Abell, Sigurður Ámundason, Vidha Saumya, Yassine Khaled, Zoe Barcza, kollektivet Josephine Andersson, Klara Ström, og Hannah Wiker Wikström.  

Finlands kulturinstitut i Danmark var med til at støtte de unge finske kunstnere, der deltog i CHART EMERGING. Udstillingen blev desuden støttet af FRAME Contemporary Art Finland.