Billedkunst

CHART ART FAIR

Kunsthal Charlottenborg, 2015

CHART2015.jpg

CHART ART FAIR, 21.8.-23.8.2015,
Kunsthal Charlottenborg, København  

CHART ART FAIR er en kunstmesse for samtidskunst, der samler et bredt udpluk af gallerier fra de nordiske lande. Messen finder sted på Kunsthal Charlottenborg og har siden 2013 fungeret som udstillingsvindue for et voksende antal danske, svenske, norske, finske og islandske gallerier. I modsætning til det format, man kender fra traditionelle kunstmesser, kuraterer CHART omhyggeligt alle galleriernes kunstværker, så det hele bliver præsenteret i en så samlet udstilling som muligt. En vigtig del af messens program er også CHART SOCIAL -programmet, der udforsker grænsefladerne mellem kunst, design, arkitektur, performancekunst og gastronomi. Programmet er åbent for publikum. 

Finlands kulturinstitut i Danmark deltog som partner ved CHART i 2015. Instituttet hjalp de nordiske og finske aktører med at netværke. Desuden arrangerede instituttet i samarbejde med messen paneldiskussionen Is There Such a Thing as Finnish Art? i serien CHART TALKS. Deltagere i paneldiskussionen var leder af Kiasma Leevi Haapala, forfatter og kurator ved Helsinki Kunstmuseum Claire Gould samt professor og gallerist Timothy Persons. Moderator ved diskussionen var Mark Rappolt, chefredaktør for ArtReview. Tre finske gallerier deltog på messen: Galerie Anhava, Galerie Forsblom og Gallery Taik Persons.

CHART er grundlagt af fem københavnske gallerier: Galleri Susanne Ottesen, Galleri Bo Bjerggaard, V1 Gallery, Andersen’s Contemporary og David Risley Gallery.