Dans

Snedronningen

Den Kongelige Opera, 2017

Snedronningen . Billede: Mirka Kleemola.

Snedronningen. Billede: Mirka Kleemola.

Snedronningen, 27.-29.1.2017, 
Besøg af Den Finske Nationalballet,
Den Kongelige Opera, København  

Snedronningen er baseret på H.C. Andersens eventyr fra 1845 om vennerne Gerda og Kay. Balletten er en gribende fortælling om kærlighed og barndommens uskyld og kraft. Direktøren for Den Finske Nationalballet, Kenneth Greve, har sammen med kostumedesigner Erika Turunen og lysdesigner Mikki Kunttu skabt forestillens fabelagtige univers. Balletten fremføres til musik indspillet af Finlands Nationaloperas orkester under musikalsk ledelse af komponisten Tuomas Kantelinen.  

I januar 2017 gæstede Den Finske Nationalballet Den Kongelige Opera i København med balletten Snedronningen. Balletten indgik i fejringen af 100-året for Finlands selvstændighed, og på premiereaftenen var Operaen i København udenfor overdådigt oplyst med de finske farver og indenfor udsmykket med blåhvide blomster og jubilæumsårets SuomiFinland100-logo. Balletten blev opført fem gange for fulde huse.