Billedkunst

The Garden – End of Times, Beginning of Times

ARoS Triennial, 2017

Constrained View , Anssi Pulkkinen & Taneli Rautiainen, 2017.

Constrained View, Anssi Pulkkinen & Taneli Rautiainen, 2017.

The Garden – End of Times, Beginning of Times,

3.6.-30.7.2017 / ARoS Triennial, Aarhus  


Den første udgave af ARoS Triennalen THE GARDEN - End of Times, Beginning of Times i Aarhus fokuserede på afbildninger af naturen op gennem historien, med værker af en række internationalt anerkendte billedkunstnere så vel som af unge talenter. Udstillingen bestod af tre separate dele – The Past (på ARoS Kunstmuseum), som undersøgte landskabet og menneskets forhold til naturen set fra et kunstnerisk og idéhistorisk perspektiv, The Present (i byrummet), som så på naturen i en bymæssig kontekst og The Future (langs kysten), som udforskede den kunstneriske reaktion på miljømæssige forandringer. 
  
 Triennalen blev besøgt af over 860.000 mennesker. Finland var repræsenteret af fire kunstnere. Pia Siréns installation VISTA, hvis maleriske landskab var opbygget af plastaffald og presseninger, indgik i The Present-delen i byrummet, der blandt andet undersøgte, hvordan globalisering og urbanisering påvirker forholdet mellem menneske og natur. Anssi Pulkkinen & Taneli Rautiainens todelte værk Constrained View (Gap), Constrained View (Fountain) samt Hans Rosenströms multikanaliserede lyd-ruminstallation Shoreline kunne opleves i delen The Future, som bredte sig langs kysten syd for Aarhus, og som udforskede kunstens reaktioner på klimaforandringerne.  

The Garden-triennalen var et af Aarhus’ megaevents som Europæisk Kulturhovedstad 2017.  

De finske kunstneres deltagelse i udstillingen blev støttet af Svenska kulturfonden, Kulturfonden for Finland og Danmark samt FRAME Contemporary Art Finland.

Shoreline,  Hans Rosenström, 2017.

Shoreline, Hans Rosenström, 2017.

Vista,  Pia Sirén, 2017.

Vista, Pia Sirén, 2017.