Design

Alvar Aalto – Second Nature

Kunsten Museum of Modern Art, 2017

Finlandia, Concert Hall og Convential Centre Helsinki, Alvar Aalto. Billede: Alvar Aalto Museum.

Finlandia, Concert Hall og Convential Centre Helsinki, Alvar Aalto. Billede: Alvar Aalto Museum.

Alvar Aalto – Second Nature, 
26.1.-17.4.2017 / Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg 

Udstillingen Alvar Aalto – Second Nature var et retrospektivt blik på Aaltos produktion. Udstillingen drog paralleller mellem værker af kunstnere fra Aaltos samtid og Aaltos egen arkitektur og design. Hermed belyste den Aaltos position som en ledende figur inden for kunstens og arkitekturens internationale avantgardisme fra 1920’erne og frem. Udstillingen, der blev til i samarbejde med det tyske Vitra Design Museum og Alvar Aalto-museet, var en af de mest omfangsrige udstillinger om Alvar Aaltos liv og virke nogensinde. Museet Kunsten udgjorde en særdeles velegnet baggrund for udstillingen, idet et af museets trækplastre og dets største kunstværk er selve museumsbygningen, der er tegnet af Alvar Aalto. Udstillingen blev åbnet 26. januar med en åbningstale af statssekretæren for Finlands statsminister, Paula Lehtomäki. Udstillingen indgik i programmet for jubilæumsåret Finland100.  

Udstillingen modtog desuden støtte fra Kulturfonden for Finland og Danmark.