Billedkunst

Affective Attunements, Eeva-Riitta Eerola & Maija Luutonen

Galleri Bo Bjerggaard, 2015

Affective Attunements, Maija Luutonen. Billede: Linda Lehtovirta.

Affective Attunements, Maija Luutonen. Billede: Linda Lehtovirta.

Affective Attunements,
Eeva-Riitta Eerola & Maija Luutonen, 
16.1.-14.2.2015 / Galleri Bo Bjerggaard, 
København  

Udstillingen Affective Attunements med to samtidskunstnere, Eeva-Riitta Eerola og Maija Luutonen, blev præsenteret på Galleri Bo Bjerggaard 16.1.-14.2.2015. 

Eeva-Riitta Eerola og Maija Luutonen er uddannet ved Kunstakademiet i Helsinki, hvor de begge bor i dag og arbejder som kunstmalere. Hvor Eeva-Riitta Eerola tilgang til maleriet er funderet i en stærk malerisk tradition — arbejdet med olie på lærred, må Maija Luutonens tilgang betegnes som konceptuel. Udstillingen satte fokus på relationen mellem kunstværk og tilskueren. Begge kunstnere opererer på grænsen til billedets fremkomst. Hvor Luutonen sætter punktum for den stramme begrebsmæssige metode, inden hun går i gang, og følger eller bryder den regel, hun har vedtaget, tester Eerola i sine procesorienterede malerier sit aftryk som kunstner og motivernes cirkulation. Grænsen mellem ufærdig og fuldendt er hårfin. Maleriernes åbenhed gør plads til beskueren, som dermed kan deltage i den visuelle leg. 

Udstillingen blev kurateret af professor Leevi Haapala fra Helsinki Kunstuniversitets Akademi for Billedkunst, og var et samarbejde mellem galleriet og Finlands kulturinstitut i Danmark. 

Affective Attunements, Eeva-Riitta Eerola. Billede: Linda Lehtovirta.

Affective Attunements, Eeva-Riitta Eerola. Billede: Linda Lehtovirta.