Design

4 x finsk kunstdesign

Kunstmuseet i Tønder, 2017

Billede: Kunstmuseet i Tønder.

Billede: Kunstmuseet i Tønder.

4 x finsk kunstdesign – finsk glaskunst og keramik, 14.10.2017 – 3.4.2018 / Kunstmuseet i Tønder, Tønder

 

På Kunstmuseet i Tønder i Sønderjylland nær den tyske grænse blev Finlands jubilæumsår fejret med en udstilling af finsk glaskunst og keramik. Udstillingen præsenterede et udvalg fra samleren Kyösti Kakkonens samling med fokus på værker fra finsk keramiks og glasdesigns guldalder i årene 1940-70. Med på udstillingen var omkring 100 værker af Michael Schilkin, Kaj Franck, Helena Tynell samt Rut Bryk. Kurator for udstillingen var Markku Valkonen. Udstillingen blev åbnet af Finlands ambassadør i Danmark, Vesa Vasara. Udstillingen fortsatte frem til foråret 2018 med sidste dag 3. april 2018. 

Udstillingen modtog støtte fra Kulturfonden for Finland og Danmark.