Litteratur

Louisiana Literature, Rosa Liksom & Sofi Oksanen

Louisiana Museum of Modern Art, 2013

Sofi Oksanen. Billede: Toni Härkönen.

Sofi Oksanen. Billede: Toni Härkönen.

Rosa Liksom. Billede: Pekka Mustonen.

Rosa Liksom. Billede: Pekka Mustonen.

Louisiana Literature, 
Rosa Liksom, Sofi Oksanen, 22.-25.8.2013,
Louisiana Museum of Modern Art, København 

Forfatterne Rosa Liksom og Sofi Oksanen optrådte ved litteraturfestivalen Louisiana Literature på Louisiana Museum of Modern Art, hvor de fortalte om deres nyeste værker. Både Liksoms Kupé nr. 6 og Oksanens Da duerne forsvandt var netop udkommet på dansk. Interviewene med de finske forfattere fyldte kunstmuseets auditorium med plads til 200 mennesker, og derudover fulgte flere hundrede interviewene på skærme, der var sat op uden for auditoriet. På festivalen kunne man møde 40 optrædende forfattere, blandt andet britiske Ian McEwan og Zadie Smith, der læste højt, diskuterede og performede på flere scener inden for i museets mange rum og uden for i museets skulpturpark. 

Louisiana Literature debuterede i august 2010. Siden er festivalen blevet en fast tilbagevendende begivenhed, der hvert år byder på et væld af spændende, intense og bevægende møder med anmelderroste forfattere fra hele verden.