Billedkunst

In Hemingway's Garden, Heli Rekula

Fotografisk Center, 2014

In Hemingway´s Garden,  Heli Rekula. Billede: Kevin Broadbery.

In Hemingway´s Garden, Heli Rekula. Billede: Kevin Broadbery.

In Hemingway’s Garden, Heli Rekula, 
7.6.-17.8.2014 / Fotografisk Center, København

Fotografen Heli Rekula præsenterede sin nyeste produktion på udstillingen In Hemingway’s Garden i Fotografisk Center i København. På udstillingen blandes personlige erindringer med historisk materiale – kunstfotografiet med arkiveret dokumentarisme – i en konceptuel rammefortælling om tab og ufuldstændighed. Rekula benytter Hemingway, et ikon i amerikansk litteratur, som referencepunkt i en række værker, der udfolder en stærk personlig fortælling om fravær, længslen efter det fremmede og vægten af at mislykkes.  

In Hemingway’s Garden blev igangsat af kunstnerens møde med den legendariske forfatters hus og have i Key West, Florida. Her blev hun grebet af palmernes refleksioner i poolens spejlblanke vand og en melankolsk erindring om et tidligere ophold i USA, hvor Rekula som ung udvekslingsstuderende i Californien var en del af skolens pigesvømmehold. Således væves hendes og Hemingways historier sammen. Haven bliver genbesøgt, og den fælles fortælling udvikles. 

In Hemingway’s Garden udkom også i bogform, og Fotografisk Center afholdt en bogreception i Charlottenborg Kunsthals boghandel 17.10.2014.