Design

Teema med variationer, Kaj Franck

Designmuseum Danmark, 2013

Kartio, Kaj Franck.

Kartio, Kaj Franck.

Kaj Franck, Teema med variationer,
6.4.-29.12.2013 / Designmuseum Danmark, København 

Kaj Franck (1911-1989) formgav en lang række brugsgenstande, der forskønnede efterkrigsårenes hjem ikke bare i Finland, men vidt omkring. Det var smukt, enkelt og funktionelt design som hurtigt blev hvermands eje. Francks livsværk udfolder sig mellem unika og masseproduktion, mellem det kunstneriske og det industrielle - som et langt tema med talrige variationer. Centralt i produktionen står det tidløse service Teema. Udstillingen Teema med variationer med Kaj Francks værker på Designmuseum Danmark præsenterede ud over Teema-servicet, som Kaj Franck har designet for Iittala, også en række af hans unika samt værker af kunstnere, der har fungeret som inspirationskilder for ham. 

Udstillingen blev produceret i et samarbejde mellem Designmuseum Danmark, Designmuseum Finland samt Fiskars. Fiskars sponserede desuden Teema-service til caféen i Designmuseum Danmark, som blev overrakt i forbindelse med åbningen af udstillingen.