Billedkunst

Artist talk - Dimensions of Sharing

Overgaden, 2013

Echo for two , Sini Pelkki, 2010/2011.

Echo for two, Sini Pelkki, 2010/2011.

Artist talk – Maija Luutonen, Sini Pelkki, Pilvi Takala, Suzanna Asp, 19.1.2013 / Overgaden. Institut for Samtidskunst, København

Tre finske billedkunstnere, Maija Luutonen, Sini Pelkki og Pilvi Takala samt svenskfødte Suzanna Asp, der har studeret i Finland, havde en gruppeudstilling ved navn Dimensions of Sharing på Overgaden. Institut for Samtidskunst i København 10.11.2012-20.1.2013. Temaet for udstillingen, der var kurateret af Elina Suoyrjö, var krydsfeltet mellem det offentlige og det private. Omdrejningspunktet for udstillingen var spørgsmålet om, hvad der kan deles med andre, og hvad der forbliver privat. I fotografi, video, maleri, tegning og installation udfoldedes dette både i samspillet mellem kunstnernes individuelle praksisser og i mødet mellem værk og beskuer. Gennem narrative såvel som rumlige greb satte udstillingen fokus på de sociale forhandlinger, der definerer de uskrevne regler for, hvordan vi navigerer i offentlige og private rum. 

Finlands Kulturinstitut i Danmark og Overgaden arrangerede i forbindelse med udstillingen også en samtale, Artist Talk, den 19. januar 2013, hvor de fire kunstnere, Suzanna Asp, Maija Luutonen, Sini Pelkki og Pilvi Takala, diskuterede udstillingen og deres forskellige tilgange til krydsfeltet mellem det private og det offentlige med freelancekurator Elina Suoyrjö som moderator.