Design

Tapio Wirkkala

Kunstmuseet i Tønder, 2012

 

Tapio Wirkkala, 26.5.-30.9.2012,

Kunstmuseet i Tønder, Tønder


Man kunne også stifte bekendtskab med World Design Capital 2012 Helsinki i Sønderjylland, da den verdensberømte designer og billedhugger Tapio Wirkkala for første gang nogensinde blev præsenteret i Danmark med en soloudstilling på Kunstmuseet i Tønder i perioden 26. maj til 30. september 2012. Udstillingen blev arrangeret i samarbejde med EMMA – Espoo Museum for Moderne Kunst, norske SKMU Sørlandets Kunstmuseum, Kunstmuseet i Tønder og Tapio Wirkkala Rut Bryk-fonden. Udstillingen blev desuden støttet af Nordisk Kulturfond.  

Udstillingen fokuserede på Wirkkalas unikke krydsfinérskulpturer, hvor han kombinerer en sublim materialefornemmelse og uovertruffen teknisk kunnen med en dyb indsigt i det abstrakt-skulpturelle formsprogs væsen. Skulpturernes avancerede geometriske principper, fascinerende linjespil og naturlyriske abstraktioner har siden gjort dem synonyme med finsk modernisme. 

I forbindelse med udstillingen blev der udgivet en bog om Tapio Wirkkala, udarbejdet af kurator Anne Blond fra Kunstmuseet i Tønder.

 
Tapio Wirkkala. Billede: Kunstmuseet i Tønder

Tapio Wirkkala. Billede: Kunstmuseet i Tønder