Billedkunst

Trial & Error

Galleri Bo Bjerggaard, 2010

Tommi Toija. Billede: Bo Bjerggaard.

Tommi Toija. Billede: Bo Bjerggaard.

Trial & Error, Maiju Salmenkivi, Janne Räisänen, Tommi Toija, Anna Tuori, 26.8.-30.10.2010,
Galleri Bo Bjerggaard, København 

“Malerkunsten er sårbar, den er nøgen. Den er ufærdig, umulig at indfange, endda indramme, for den ændrer sig konstant – enten når kunstneren eksperimenterer og prøver sig frem eller i tilskuerens øjne. Malerkunsten følger aldrig en given drejebog. Den begynder som en samtale, kunsterne har med sig selv og med andre kunstnere, som en proces. Derefter møder den beskueren som en dialog med mange lag.” 

Det er, hvad man tænker, når man ser på værker af Tommi Toija, Anna Tuori, Maiju Salmenkivi og Janne Räisänen ifølge Marita Muukkonen, kurator af udstillingen Trial & Error på Galleri Bo Bjerggaard i København. Til udstillingen udvalgte Muukkonen malerier og skulpturer fra de fire unge finske kunstnere, som i de senere år har markeret sig stærkt på den finske samtidskunstscene.

Anna Tuori. Billede: Bo Bjerggaard.

Anna Tuori. Billede: Bo Bjerggaard.