Billedkunst

Touching Dreams, Helsinki School 3 gen.

Nationale  Fotomuseum, 2011

From the series  Possibility of Constancy (Garden),  Anni Leppälä, 2007.

From the series Possibility of Constancy (Garden), Anni Leppälä, 2007.

Touching Dreams, Helsinki School 3 gen.
 13.5.-27.8.2011  / Det Nationale  Fotomuseum,  København

13.5.-27.8.2011 vistes Touching Dreams, en udstilling, der præsenterede foto- og videoværker af den seneste generation af unge kunstnere fra Helsinki School på Det Nationale Fotomuseum i København.  

Selvom Helsinki School efterhånden er et veletableret og særdeles respekteret fænomen indenfor kunstverdenen, kan betegnelsen ”skole” godt virke lidt misvisende. For kunstnerne har hverken en særlig kunstnerisk stil eller udprægede tematiske fællestræk. Der er snarere tale om en fælles tilgang til det at skabe fotografisk kunst. En tilgang som er kendetegnet ved gennemført professionalisme fra idé til færdigt kunstværk og en skarp æstetisk sans. De studerende på Aalto Universitetets School of Art and Design i Helsinki opfordres til at gå i dybden med det teoretiske grundlag for deres idéer samt aktivt at involvere sig i kuratering og salg af både egne og medstuderendes værker. 

På udstillingen kunne man opleve værker fra Pasi Autio, Pernilla Zetterman, Wilma Hurskainen, Anni Leppälä, Susanna Majuri, Jaana Maijala, Noomi Ljungdell, Ea Vasko, Mikko Sinervo, Niina Vatanen, Hannu Karjalainen, Milja Laurila, Saana Wang, Joonas Ahlava, Kalle Kataila og Nelli Palomäki. 

Udstillingen var produceret af Det Nationale Fotomuseum i nært samarbejde med Timothy Persons, der kuraterede udstillingen samt de deltagende kunstnere. Udstillingen blev produceret med støtte fra Finlands kulturinstitut i Danmark.