Design

SAUMA [Brugerdrevet design]

Dansk Design Center, 2008

Sauma [Brugerdrevet design].

Sauma [Brugerdrevet design].

SAUMA [Brugerdrevet design] 
20.9.2008-9.1.2009 / Dansk Design Center, København 

 

Udstillingen SAUMA [brugerdrevet design] på Dansk Design Center viste brugerdrevet og innovativt design skabt af Finlands mest nyskabende designere. Produkterne på udstillingen var udviklet af designere, der havde fået til opgave at skabe de bedste løsninger med henblik på nutidige designprodukter. Ved at blande erfaringerne fra Finlands lange designtradition med eksperimenterende innovation skabte designerne helt nye og tidssvarende designs, der understøttede de krav, nutiden stiller til mobilitet, fleksibilitet og individualisme. 
 
De finske designere kom med æstetiske, overraskende og humoristiske løsninger til brugerdrevet design, som f.eks. hvordan man spiller bedre fodbold, bliver mindre ensom eller nemmest får sine ting opbevaret. Udstillingen præsenterede værker af Klaus Aalto, COMPANY, Sirpa Fourastié & Susan Elo, Tuija Asta Järvenpää, Pasi Kolhonen, Harri Koskinen, Hilda Kozári, //MUKANA, Samuli Naamanka, Kari Nieminen, Pentagon Design, Kari Sivonen, Ilkka Suppanen, Tuomo Tammenpää & Daniel Blackburn og Esa Vesmanen. 

Udstillingen SAUMA var produceret af Finlands Kulturinstitut i New York og blev først vist i Washington DC i 2005. Siden da har en opdateret version af udstillingen været fremvist både i New York og Los Angeles samt på Designmuseet i Helsinki. I Danmark blev udstillingen SAUMA realiseret i samarbejde med Finlands kulturinstitut i Danmark samt Dansk Design Center. Industriel designer Hannu Kähönen og professor Marko Tandefelt fungerede som kuratorer for udstillingen. Harri Koskinen fungerede som udstillingsarkitekt med grafisk design af Aimo Katajamäki. Fra København fortsatte udstillingen til Stavanger i Norge og derefter til Madrid i Spanien. Begge steder fungerede det lokale Finlandsinstitut som medorganisatorer af udstillingen.